skip to Main Content

Generande hårväxt har länge varit ett problem för både kvinnor och män. Att slippa behöva lägga ner timmar i veckan på att raka eller vaxa vore en dröm för många! Med vår utrustning Epilia diodlaser + RF (radiofrekvens) blir du av med din generande hårväxt för gott! Epilia kan behandla i stort sett alla hud- och hårtyper med minimal smärta tack vare inbyggt kylsystem.

Så här går behandlingen till

Det rekommenderas alltid att man inleder en permanent hårborttagningskur med en konsultation, då vi tar reda på din exakta hår- och hudtyp samt dina önskemål. Behandlingen inleds med att terapeuten applicerar en gele på behandlingsområdet för att skydda huden samt underlätta arbetet för terapeuten.

Maskinen ställs in efter din hud- och hårtyp (behandlingen är lätt att skräddarsy efter allas behov). När behandlingen är igång så behandlar man huden punktvis med handenheten, som skickar ut laserljus ner i hårroten och värmer upp den till cirka 70 grader, vilket gör att den elimineras.

Vilka kan bli behandlade?

Med vår utrustning Epilia diodlaser + RF kan vi behandla i stort sett alla hud- och hårtyper, tack vare RF funktionen. RF ökar möjligheterna att även kunna eliminera ljust hår som tidigare varit omöjligt. Även mörk hy kan behandlas mer skonsamt och effektivt tack vare RF.

Självklart är den ”perfekta” kunden någon med ljus hy och mörkt hår, för då är det lättare för laserns ljus att absorberas av melaninet i håret och eliminera hårroten.

Vid en konsultation avgör vi vad DU kan uppnå efter att ha avgjort vilken hud- och hårtyp du har!

Att tänka på före & efter behandlingen

Innan du påbörjar en permanent hårborttagningsbehandling är det viktigt att du inte äter någon medicin som gör dig ljusskänslig, detta kan påverka din behandling och lättare framkalla bieffekter.

Man får inte sola 4 veckor innan eller efter sin behandling, då risken för bränningar ökar eftersom din hudtyp har förändrats.

Plocka, vaxa eller bleka området bör man undvika helt 4 veckor innan sin första behandling och genom hela behandlingskuren. Mer information får ni vid er konsultation!

Utrustningen

Vid en permanent hårborttagningsbehandling med t.e.x. IPL är behandlingen beroende av att ljuset absorberas av melanin, därför kan man inte behandla ljust hår (det har mycket lite melanin). Med Epilia är inte laserbehandlingen lika beroende av melaninet i håret eftersom radiofrekvensfunktionen hjälper till att vägleda lasern till sitt mål, hårroten.

Epilia Diodlaser + RF är en av marknadens kraftfullaste och mest effektiva utrustning som kan behandla i stort sett alla hud- och hårtyper. Med radiofrekvensfunktionen kan man nu behandla människor som tidigare varit omöjliga att behandla.

Epilia Diodlaser + RF är en Medical CE godkänd utrustning av högsta kvalitet! Vår utrustning är levererade av Klinikutrustning Sverige AB, en av Sveriges ledande leverantörer.

Back To Top