skip to Main Content

Hur många behandlingar krävs?

Permanent hårborttagning fungerar endast om håret är i växtfas, normalt är endast 20-40% av kroppens hår i växtfas samtidigt, därför krävs det fler än en behandling. Man brukar säga att det behövs ca. 6-8 behandlingar för att kunna eliminera alla hårstrån i behandlingsområdet. Vissa kliniker hävdar att det räcker med 3-4 behandlingar för att permanent bli av med oönskad hårväxt, men det är biologiskt omöjligt oavsett utrustning.

Hur ofta ska jag göra behandlingen?

Alla områden på kroppen har olika växtfaser, och din behandling är beroende av detta för att man endast kan eliminera håret i dess växtfas. T.e.x. Armhåla har en intervall på cirka. 5 veckor, ben 8 veckor, det betyder att om du ska behandla dina ben så bör du komma till oss var 8:e vecka för att vi ska vara säkra på att ditt hår är i växtfas.

Är resultaten bestående?

De hårsäckar som är i tillväxtfas och har svarat på behandlingen slutar att producera mer hår, dem är eliminerade. I huden har vi dock hårsäckar som tidigare inte producerat hår (vilande hårsäckar), genom hormonrubbningar (t.e.x. Vid graviditet) kan dessa hårsäckar aktiveras senare i livet, men dem går självklart också att behandla. Under behandlingskuren kan man även uppleva att man får mer hår i början, detta beror på att lasern kan “väcka” vilande hårsäckar som sedan elimineras vid nästa behandling.

Är behandlingen smärtsam?

Alla människor har olika hög smärttröskel, men de flesta brukar säga att behandlingen inte kännas alls. Detta varierar självklart från person till person, men tack vare kylsystem så kan man även få känsliga kunder att känna sig bekväma och komfortabla under behandlingen.

Back To Top